Vorige slide
Volgende slide

Sortas Infra Grondverharding Flevoland

Een inrit, oprijweg, tuinpad of boerenerf. Veel bedrijven en particulieren hebben rondom wel een verharding van het terrein. Zeker bij grote terreinen, die niet intensief worden gebruikt kan het toepassen van een verharding een welkome afweging zijn tussen baten en kosten. Een klassieke methode van verharden is het toepassen van bijvoorbeeld dolomiet, grind of kiezels. Een dergelijke open verharding laat het regenwater ook maximaal afvloeien.

Stelconplaten

Voor intensieve terreinen zoals bij industrie, overslag- of transportbedrijven zijn Stelconplaten bij uitstek dé geschikte manier om het terrein snel en perfect te verharden. Door de constructie kunnen Stelconplaten een hoge druk weerstaan en prima spreiden naar de onderliggende grondlagen.

Halfopen verharding

Een goede waterdoorlatende oplossing is halfopen verharding zoals klinkers, kasseien of tegels. Bij dit materiaal kan het water in de grond afvloeien met als voorwaarde dat deze waterdoorlatende voegen heeft of dat de stenen zelf uit poreus materiaal zijn gemaakt.

Grastegels of grasdallen

Wanneer u uw verharding wil combineren met natuurlijk gras zijn grastegels een ideale waterdoorlatende oplossing. Deze tegels vormen een stevige ondergrond maar zijn tegelijk poreus genoeg om water te laten infiltreren. Zo kan uw terrein natuurlijk ogen en toch veel belasting verdragen.